1. Forberedelse og budget

Før du begynder at kigge på boliger, er det vigtigt at få styr på din økonomi. Lav et budget og find ud af, hvor meget du kan låne. Det kan være en god idé at tale med en bankrådgiver for at få en forhåndsgodkendelse på et lån¹.

2. Boligsøgning

Når du har styr på økonomien, kan du begynde at kigge på boliger. Brug ejendomsmæglere, boligportaler og åbent hus-arrangementer til at finde boliger, der matcher dine ønsker og behov².

3. Besigtigelse

Når du har fundet interessante boliger, skal du besigtige dem. Vær opmærksom på boligens stand, beliggenhed og eventuelle fejl og mangler. Det kan være en god idé at tage en bygningssagkyndig med til besigtigelsen².

4. Forhandling og købsaftale

Hvis du finder en bolig, du gerne vil købe, skal du forhandle prisen med sælgeren. Når I er enige om prisen, udarbejdes en købsaftale. Sørg for, at der er et rådgiverforbehold i købsaftalen, så du kan få den gennemgået af en rådgiver¹.

5. Gennemgang af dokumenter

Din rådgiver vil gennemgå købsaftalen og andre relevante dokumenter som tilstandsrapport, elinstallationsrapport og servitutter. Dette sikrer, at der ikke er nogen ubehagelige overraskelser².

6. Finansiering

Når købsaftalen er underskrevet, skal finansieringen på plads. Din bank vil udarbejde et lånetilbud, og du skal beslutte, hvilken type lån der passer bedst til din økonomi¹.

7. Tinglysning

Når finansieringen er på plads, skal skødet tinglyses. Dette er en juridisk registrering af, at du er den nye ejer af ejendommen. Tinglysningen sikrer, at ejerskiftet er officielt og bindende².

8. Overtagelse

På overtagelsesdagen får du nøglerne til din nye bolig. Inden da skal du sikre dig, at alle betingelser i købsaftalen er opfyldt, og at eventuelle fejl og mangler er udbedret¹.

9. Refusionsopgørelse

Efter overtagelsen udarbejdes en refusionsopgørelse, som fordeler udgifterne til ejendomsskatter, forsikringer og andre løbende udgifter mellem køber og sælger².

10. Indflytning

Nu er du klar til at flytte ind i din nye bolig! Husk at melde flytning til folkeregisteret og opdatere dine adresseoplysninger hos relevante myndigheder og virksomheder¹.
At købe en bolig kan være en kompleks proces, men med den rette forberedelse og rådgivning kan du sikre, at det forløber så gnidningsfrit som muligt.

Har du spørgsmål om et specifikt trin i boligkøbsprocessen?

Se seneste indlæg

Alt om tag

Hvad er spildevandsplaner?

Hvad er en servitut?